Новини

25 април 2014


Напред, към спецоперацията! >


Патрул на Българското Черноморие!

Само от 29 април до 25 май (25.05.2014 23:59) можеш да помогнеш на страната си, като изпращаш камиони за патрул на Черноморието и в замяна да получаваш редки и ценни предмети!

Не ти се чака? Получи специалния пропуск
и тръгни към Черно море още сега*

Изпращане на камиони

Предстои ви да подготвите камиони и с тях да изпратите вежливи хора към Черноморието.

За да патрулирате по морето, трябва да си вземете камиони.
Общо можете да имате 12 камиона.

Патриотизъм

Камионите ви докарват специален ресурс — патриотизъм.
Събраният патриотизъм никъде не изчезва и се трупа, докато не бъде използван. Със събрания сега ценен ресурс ще може да си купите нови уникати вбъдеще!


Супер мотор О'Хара — избий на противника слот по време на дуел!

Боен Дог с уникално умение «Бяс» !

Кутии с мече — уникален боен любимец!
Сандъци с ресурси — стани богаташ за секунди!

Мечтаните уникати вече са в Дюкяна. Подробна информация за всеки от тях можете да прочетете в следващите новини.

А сега екипирайте камионите и събирайте патриотизъм

Подобрения за камиони

За всеки камион са достъпни 6 допълнителни ъпгрейда, които защитават и подобряват камиона, като му позволяват да изкарва в пъти повече патриотизъм от всяко пътуване.

Можете да ги купите за държави от противопоставянето или да вземете с дини.

Повече информация

Специален Пропуск

Като се възползване от специалния пропуск, ще можете да изпращате своите камиони по-рано от останалите! За целта трябва да бутнете рушвет на алчните чиновници от министерството или да привлечете няколоко доброволци, които да се включат в тази благородна кауза.

За да получите безплатен пропуск трябва:

 • Сподели с приятели тази новина в социалната мрежа Facebook, като използваш тези бутони под новините:

  Не е достатъчно само да «харесате» поста, трябва и да го споделите на стената си.
 • Или публикувайте линка към новината със свой остроумен коментар в свободна форма:http://www.sofiawars.com/news/2014-04-25/
 • Изпрати на обратна връзка линк към своята стена (своя профил) във Facebook с потвърждение на това, че си споделил новината. Задължително споделянето на поста на вашата стена трябва да е публично:
 • 50 от вас, избрани на случаен принцип, които са споделили новината
  до края на деня днес, на случаен принцип ще получат специалния пропуск .

Получи пропуск, като споделиш с приятели!

Купи пропуск за дини и помагай на Черноморието!

Запомни! Колкото по-рано започнеш да изпращаш камиони, толкова повече патриотизъм ще успееш да изкараш, защото можеш да изпращаш камиони само до 25 май!

А цената на пропуск за дини пада всеки ден: днес - 139, утре - 119, в неделя - 79, понеделник - 39.

Случайни събития по Черноморието

По време на пътуванията за патриотизъм, можете да станете свидетел на много случайни събития, които ще направят живота ви по-интересен. От тях можете да получите: елемент от колекция, процентни бонуси към случаен показател, увеличение на максималния живот или силата на критическия удар.

Обаче има и негативни събития, в резултат на които можете да получите глоби. Можете да избегнете това, като ъпгрейднете максимално камионите си.

Срок на действие на временните бонуси и глоби — 25 май 2014 година.

Напред, към спецоперацията! >

Обсъждане във форума >24 април 2014Спецоперация «Морските»

Операция по спасяване на Черноморието.

Напоследък е станало доста модерно да се анексират земи по Черноморието. И за да се предпазим от подобно нещо като евентуален "мирен" референдум, ни предстои да подготвим специални камиони и да ги изпратим на патрул към морето. А и междувременно е възможно да открием КОЙ? е аджеба собственикът на офшорките, които се готвят да застроят Карадере.

Като награда за всяка успешна мисия, вие ще печелите патриотизъм, който ще ви потрябва, за да получите комплекти с ценни ресурси и уникати.

Това може да направи всеки играч от 6-то ниво.

Държавите, които се получават от противопоставянето, ще играят важна роля в тази спец-операция! Играчите ще могат да взимат за камионите си различни подобрения, за да получават в пъти повече патриотизъм.

Да спасим Черноморието заедно!
20 април 2014


Още Великденски Изненади!

Подаръчета в Мола


Специално за празника в Мола са пуснати Великденски подаръци, с които можете да зарадвате своите близки и приятели. Побързайте, тези подаръци ще бъдат достъпни за покупка ограничен период от време!

Великденска Промоция!


И, за да бъде Великден още по-празничен ден, само до 22.04.2014 (23:59),
при всяка покупка на дини ще получите 20% повече.

Важно: Промоцията не важи за метода SMS и Плати с телефон!

Пожелаваме Ви весело изкарване на празниците и приятни почивни дни :)

14 април 2014


Великден наближава!

Нашият уличен магьосник Асторк е решил да вземе организацията на великденските празненства в свои ръце. Изпълнете заръките му и ще получите великденски кутии и шарени яйца в замяна на събраните козунаци.

Само от 14 до 24 април (24.04.2014 23:59) —
празнуваме Великден в Sofia Wars!


Великденски предизвикателства

Асторк е решил, че всички трябва да опитат от козунаците и има нужда от вашата помощ. И тогава ще получите така желаната кутия.


1. Открийте козунаците

— от дуелите,
— в пощенските кутии от патрул,
— в кутиите от метрото,
— във великденските кошници.


2. Изпълнете мисиите

Трябава да занесете козунаците на Асторк и с тяхна помощ да изпълните мисиите.


3. Вземете награда си

За изпълняването на мисиите можете да получите много великденски кутии и различни яйца за красива кошница.

Ако пък не искате да губите време за преминаване на мисиите, винаги можете бързо и лесно да получите кутията в Дюкяна срещу дини.


Куче за Великден

Сега имате шанса да се сдобиете с нов домашен любимец: Овчарка! Специалното на това куче е, ще го получите с 80% развитие и възможността да го тренирате до 250 на всеки показател.


Какво има в кутията?


Великденска кошница

Великден без боядисани яйца, не е Великден! Сега имате възможността да зарадвате приятелите си с цяла кошница шарени яйца.

 • Кошницата е подарък, който може да бъде изпратен на други играчи;
 • Кошницата дава +10% към един случаен показател или +10% към всички показатели за 1 ден;
 • Новополучената кошница ще замести вече активната: подарявайте кошници, докато играчът не получи желаното подсилване;
 • а при събиране на кошницата вие ще получите приятен бонус във вид на козунаци;

За да съберете кошница, трябва да откриете 5 цвята яйца: червено, зелено, жълто, синьо и оранжево яйце. Асторк и останалите герои раздават щедро тези яйца при изпълнение на мисиите, а също така те се падат от великденските кутии.


Обсъждане във форума>1 април 2014


Вярвам - не вярвам

По всичко личи, че голяма част от страната празнува днешния специален ден! За да не останем по назад, ще я отпразнуваме и ние.

Няма време за обяснения - бий наред!

В този съвременен свят, в който се ценнят европейски демократични ценности, вече не е модерно хората да се делят на свои и чужди, на столичани и провинциалисти. Затова в рамките на възпитанието и толерантността администрацията отменя разделението на фракциите. Сега със същото удоволствие можете да атакувате и ограбвате всички играчи, които са ви по силите.

Мелетата стават още по хаотични

Още повече хаос се всява в мелетата! Ченгели, плъхотроли, приятелите на ГолЕмата Батка и още други познати персонажи са нахълтали на игровия сървър и се включиха в мелетата, за да извоюват своята независимост.


Дуел с Батката

Бъдете внимателни при търсене на противник в уличките! Батките са извън контрол - атакуват самостоятелно играчи в дуелите и им отнемат събраните спестявания. Особено активен и безпощаден е ГолЕмата Батка, който може изненадващо да ви нападне, докато си търсите по-слаб противник.

Черен Пазар

Разпространи се слух, че продавачката от дюкяна от време на време продава на черно. Ако по-често наминавате през Дюкяна, то може би ще успеете да откриете от рядката храна +100%, бомби със 100% щета и радиоактивни целувки +50% към показателите.

Виждаш ли лалугера? А той съществува!

Знаете ли, че в уличките в шапката на Асторк живее лалугер. Лалугерът излиза оттам само веднъж годишно, увива шоколада в станиол и раздва компенсации на най-големите късметлии. Казват, че шансът да подмамите лалугера се увеличава, ако напишите в девиза си молба за компенсация.

По преценка на астролозите, всички забелязани и документирани аномалии ще се запазят в столицата максимум до 5 април.

Администрацията призовава всички играчи да бъдат максимално внимателни
и да не се поддават на правокации.

Обсъждане във форума >


31 март 2014


Митинги

Недоволни сте от политическата ситуация в страната? Бензинът е поскъпнал? Или пък някой народен избраник ви е показал неприличен жест от служебния си автомобил? Край! Чашата преля!
Сега всеки жител на столицата може да си събере група и да участва в истински митинги!

Създай своя група!

Митинги - това са нови групови боеве между групи, които са до 4 човека, и се провеждат всеки четвъртък на Площада. В тях могат да вземат участие играчи от 7 ниво и нагоре.

Лидерът на групата избира страна в зависимост от политическите си възгледи - съгласни или несъгласни, събира единомишленици и се сражава с останалите протестиращи!

Създаването на група е възможно във всеки момент от поденелник до 10ч. в четвъртък. В същия период може да се присъединявате към вече създадени групи.


Четвъртък - ден за митинги

Държавна комисия реши, че е най-добре митингите да се провеждат в определено време: от 11 до 15 ч. през деня и от 20 до 24 ч. вечерта в четвъртък. За целия ден групата може да проведе максимум 8 боя.

Като награда за биткитте членовете на групите получават гласове за покупка на мандати и точки, които влияят на класирането на групата на съответното нивото.

Групите, които не са попаднали в топ 50% (първата половина на класацията), ще бъдат разпуснати в края на седмицата, а останалите ще се запазят и ще получат +1 точка авторитет.
А 3-те най-добри групи на всяко ниво в събота ще могат да се сражават с представителите на властта!

Не пропускайте митингите:
само от 11 до 15 ч. през деня и от 20 до 24 ч. вечерта.

Получи ценни награди

Участвайки на митингите, вие получавате гласове: до 4 за победа и 1 за загуба. В замяна на събраните гласове можете да изберете подходяща награда: веднага да си вземете малък мандат или да съберете гласове за голям.

Посочи с мишката върху кутия (мандат), за да видиш съдържанието й.


10

20

40

80

160

Какво ново има в «Мандатите»!

Сейф за съхранение на монети

Най-накрая в играта се е появил предмет, който позволява да спестите поне част от така трудно спечелените монети.

 • колкото по-високо е нивото ви, толкова повече монети ще побере сейфа;
 • от постоянните опити за разбиване, сейфът се износва и по този начин той стига само за 7 дни;
 • колкото повече сейфове имате едновременно, толкова повече монети ще можете да спасите от ограбване

Нов слот за бойни предмети

Британски учени са разработили нов вид енергийна напитка, която ще ви придаде нови сили и ще ви позволи да вземете в боя още един допълнителене предмет в четвърти слот.

 • напитката отваря четвъртия слот за 8 часа;
 • работи независимо от старата оранжева енергийна напитка

Вземете участие в митингите,
за да получите новите напитки и сейф!

Автозавод

Нови цехове в автозавода вече са достъпни за построяване! На 11-то ниво можете да подобрите цеха до 7-мо, а на 12-то - до 9-то ниво!

А с новите цехове се появиха и нови автомобили, които дават много добър бонус в сравнение с текущите!


Мазна
Бонус: +56

Преза
Бонус: +70

Вечност
Бонус: +90

Крузер
Бонус: +110

Колекции

Нови колекции

Разбира се, няма как да минем и без любимите на всички колекции! Две нови колекции — «Гражданско общество» и «Символи на властта» - ще могат да съберат играчите, взимащи участие в митингите!

Стари колекции

Старите колекции също не са забравени! От днес, колекциите Турбу, Електронни игри и Пътни знаци, ще може да се събират до М10!

Обсъждане във форума >


16 март 2014


Олимпийска колекция

Само през този уикенда ще имате шанс да попълните липсващите елементи от Олимпийсата колекция. А тези от вас, които все още не са успели да изпълнят всички мисии ще имат възможността да направят това.Обсъждане във форума →7 март 2014


Пролетните празненства започват!

От все сърце поздравяваме всички дами с предстоящия празник и настъпването на пролетта! Пожелаваме ви много радост и щастие! Нека всичките ви желания се станат реалност, а проблемите да ви заобикалят. Вие красите този проект и сте една незаменима част от него! Останете все толкова хубави, желани и ни радвайте със своите усмивки!

Само от 7 до 16 март (16.03.2014 23:59) —
в играта настъпва пролетен празник!


Пролетно настроение за всички!

Уличният маг Асторк е приготвил страхотни подаръци за всеки, който е готов да премине неговите пролетни изпитания. Изълнете мисиите и получете празнични кутии и ярки цветя в замяна на събраните слънчеви камъни.

Ако пък не искате да губите време за преминаване на мисиите, винаги можете бързо и лесно да получите кутията в Дюкяна срещу дини.

Какво има в кутията?

Празнични изпитания

Разбира се, магът няма да даде наградата просто така. За да получите желаната кутия, трябва малко да се потрудите.


1. Открийте слънчевите камъни

— в дуелите,
— в пощенските кутии от патрул,
— в кутиите от метрото,
— в букетите цветя.


2. Изпълнете мисиите

Трябава да занесете слънчевите камъни на Асторк и с тяхна помощ да изпълните мисиите.


3. Вземете награда си

За изпълняването на мисиите можете да получите много пролетни кутии и различни цветя за красив букет.

Букет за подарък

Не може да има пролет без цветя! Предлагаме ви възможност да зарадвате любимите си хора с необикновени букети.

 • букет — това е подарък, който може да бъде изпратен на други играчи;
 • един букет дава +10% към един случаен показател или +10% към всички показатели за 1 ден;
 • новополученият букет винаги замества вече активния: подарявайте букетите, докато играчът не получи желаното подсилване;
 • а при събиране на букета вие ще получите приятен бонус във вид на слънчеви камъни;

За да съберете букет, трябва да откриете 5 вида цветя: лале, лилия, хризантема, мимоза и гербер. Асторк раздава щедро тези цветя при изпълнението на мисиите, а също така те се падат от пролетните кутии.


Просто подаръчета

И както винаги за всеки празник, в Мола има специални подаръци, с които можете да поздравите своите приятели с началото на пролетта и да създадете пролетно настроение.
Необикновените подаръци ще бъдат достъпни за покупка за ограничено време, така че побързайте!


Обсъждане във форума>3 март 2014


Честит празник!

Преди 136 години на 3 март (19 февруари стар стил) 1878г. в предградията на Истанбул е подписан договор между Русия и Османската империя извесетен като Санстефанския мирен договор. С него се слага край на Руско-турската освободителна война (1877-1878г.) и след 500 годишно владичество се обособява Третата българска държава.

Поздравяваме всички играчи с настъпването на този голям за България празник. Нека бъдем единни и да почетем този празник и всички загинали за свободата на нашето отечество.

Не забравяйте да поздравите приятелите си с подаръче от Мола.1 март 2014


Баба Марта

Времето се затопля, много скоро ще започнат да цъфтят цветята и дърветата, вече се чува песента на птиците. С други думи идва пролетта! А с нея идва и уникалния български обичай за подаряване на мартеници.

Зарадвайте любимите си хора и ги окичете с тези украшения за здраве или пък за някой друг показател :)Обсъждане във форума>1272829303134