Боеве с Батката

Назад

Това, от което се страхуваха мирните търговци на Битака, се случи - банди започнаха своята разрушителна дейност. Те искат да изземат колкото се може повече парични средства от собствениците на сергиите и магазините. Мирните търговци не могат да им се противопоставят, затова те се обаждат за помощ на жителите на столицата!

За да се свързват с гражданите, продавачите използват мобилни телефони, затова тяхното притежаване е задължително условие за участие в боевете против бандитите. Можете да си вземете телефон в мола от девето ниво и да го активирате на Битака.

Можете да проведете 4 боя с мафията за един ден. Преброяването на броя опити става на всеки 6 часа.

Притежаването на няколко телефона няма да повлияе на броя възможни боеве. Ако имате резервни батерии за телефона, ще можете да проведете още битки.

Подготовка за бой

За да започнете подготовката за боя, е необходимо на страницата на телефона, който е сложен върху героя ви, да се обадите на Боса на бандитите и да си уговорите среща с интересни последици.След като боят бъде създаден, той ще се появи в телефоните на всички играчи на вашето ниво и от вашата фракция, а също и в чата, и те ще могат да се запишат за участие в него. Ако играч закъснее за срещата, той може да се намеси в този бой през телефона си, като използва лиценз на наемник (при наличие на свободни места). В един бой могат да вземат участие до 20 души. Когато боят бъде напълнен с играчи, другите могат да се обадят на различен бос и да се запишат за следващия бой. Едновременно за всяка фракция може да има записване само за един бой на едно ниво! След създаването на боя играчите имат 10 минути до неговото начало, за да се подготвят и да съберат поддръжници, да изядат необходимите допинги и да уговорят тактиката.


Бой

Във всеки бой на играчите ще се противопоставя Бос, а също и неговите помощници - Ченгели, Якудза и Агенти. За да нанесете на главатаря им сериозна щета, трябва да биете неговите помощници в определена последователност - тогава всеки играч ще натрупва скала на супер-удара, който ще повали дори Боса!

Ударите на враговете намаляват събралата се за удара сила, затова играчите трябва не само да открият правилната последователност за нанасяне на удари по враговете, която се сменя за всеки бой, но и да прикриват своите другари, като им помагат да съберат сили за нов съкрушителен удар по главатаря!

Понякога се случва така, че хипер-ударът по Боса да не е сполучлив, но в този случай скалата на удара не се занулява и в следващия ход можете отново да ударите главатаря. Босът има много живот и главната задача е да го убиете в боя. Помощниците му имат ниски показатели, те не правят много щета и са лесни за убиване, но за всеки убит от свитата на Боса, той привиква още две нови NPC, затова е важно да координирате действията си в боя - по-малко трупове, повече шансове да спечелите боя. Желателно е за един ход да умира не повече от един помощник и да не използвате гранати, за да няма невинни жертви.

Удари на Боса

Освен устойчивостта му към обикновени удари, Босът също има свой начин да се противопостави на хипер-ударите на играчите: изстрел от шотгън, изстрел с картечница, изстрел с базука, които могат да ви нанесат 25, 30 и 35 процента щета от максималния живот на героя ви! Специалните удари Босът използва на всеки 5 хода.

Не можете да избегнете тези удари по никакъв начин (каска, щит и пружините не помагат). Внимателно следете за количеството си живот и се лекувайте навреме!


Колекция

Босът е толкова влиятелен, че ако той умре боят приключва веднага с победа за играчите, а неговите помощници се разбягват във всички посоки. Тези, които оцелеят, в случай на победа, ще получат изгубено злато и елемент от колекцията «Мутренски години»!


Награда

За победа в боя ще можете да получите черното тефтерче, откраднато от бандитите. За него Метката ще ви предложи бартер! За да видиш възможната награда и да получиш възможност да се пазариш с хитрия търговец, с надеждата да получиш нещо ценно, трябва да провериш Заданията в своя телефон.

В джобовете на Боса можете да откриете изгубено злато, което можете да използвате за игра с гледачката Есмералда и да спечелите много полезни неща.

Какво можете да получите от Метката

Специални предмети

Освен асортиментът при Метката, можете да получите няколко специални предмета:

 • лупа — увеличава количеството изгубено злато за бой;
 • визитка НСО — повишава шансовете да намерите закътаните пари на боса;
 • резервна батерия — зарежда телефона и позволява да проведете повече боеве с босове на ден.

Ако искате много злато и го искате веднага, тогава можете да закупите лупата и визитката преди боя за руда!

Батка №2: новият бос

Специално за притежателите на телефони Верту! В играта е достъпен нов бос! Столицата е превзета от контрольори, които действат в престъпната схема на Катаджията и заедно пречат на гражданите да си живеят спокойно! Вие можете да спасите всички и добре да припечелите от това!

Боят с ПаркМеновете, чистачите и техният главатар - Катаджията, е достъпен на всеки 4 часа:
в 12:00,16:00,20:00,0:00 (записването за боя е достъпно 30 минути преди на началото)!

Боевете започват веднага щом се запишат 10 души! В боя се влиза по реда на записването.
Броят на боевете, провеждани паралелно, е неограничен!

Особености на боя

 • Катаджията има огромно количество живот и не се влияе от гранати;
 • В началото на боя Катаджията вкарва в боя няколко чистачи;
 • Когато животът на Катаджията намалее, той започва да вкарва в боя наглите контрольори - ПаркМени;
 • След смърта на един ПаркМен, в боя влизат двама още по-силни;
 • Колкото по-дълго играч оцелее в боя, толкова е по-голяма наградата.
  Последният оцелял играч получава максималната награда!
 • Телефон "Верту" е служебен, но спада към останалите видове телефони в играта и за това ползва един заряд с тях.

Последният паднал в боя, ще получи награда
в пъти по-голяма, от този, който е паднал първи!

Победа в боя

Боят с Катаджията протича до последния загинал, както са и съботните митинги с жандармеристите. За да получите награда от боя, трябва да победите боса - Катаджията. А за да получите максималната награда, трябва да сте последният оцелял в боя.

Наградата за боя

Като награда за боя получавате до 10 «Талона за паркиране», които можете да обмените при Метката за една от следните награди:

И много други полезни предмети

Нова колекция - Правила за движение по пътищата

Четиримата играчи, оцелели в боя повече от всички останали, получават като награда един от пътните знаци, които Катаджията толкова обича! А след като съберете цялата колекция, вие ще получите като награда специална GPS-навигация.

Оцелей в боя по-дълго от всички и
вземи най-голямата награда!